Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، رضا مهدوی در کتاب «سلوک آسمانی ۱ (داستان بندگی)»، داستان‌هایی را با زبانی روان به تصویر می‌کشد که شما را با مسائل اخلاقی و معارف اسلامی آشنا می‌کند.

متن این کتاب برای هر کسی که قصد خودسازی و بندگی را دارد، کاملا روان و گویاست و علاوه بر آن مباحث با سیر دقیق بحث شده است که شما با این کتاب اولاً بتوانید خودسازی را شروع کنید، ثانیاً گناهان مبتلا به را به آسانی بشناسید و ثالثاً راه از بین بردن گناهان و مباحث پیرامون آن را به خوبی یاد بگیرید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کتاب دارای ویژگی‌ها و امتیازاتی است که دانستن آن‌ها شرایط را برای بهره بردن از کتاب آماده می‌کند. برخی از این موارد عبارتند از:

- این کتاب نوشته‌ای خیالی و ساخته ذهن نویسنده نیست، بلکه تصویری نزدیک از مشکلاتی است که سال‌ها پیش برای یکی از طلبه‌ها پیش آمده بود. پس داستان ریشه‌ای حقیقی دارد و نویسنده تنها برای فهم بیشتر مطالب، به داستان پر و بال داده.

- یکی از امتیازات عمده این کتاب، متن داستانی و محاوره‌ای است که به صورت گفتگو بین مهدی و علی دو شخصیت خیالی داستان صورت گرفته است. در حال حاضر کتاب‌هایی که در ایران با این سبک نوشته می‌شوند، اکثرا متن رمان‌ها و داستان‌های عاشقانه و... است و شاید بتوان ادعا کرد که متن داستانی و محاوره‌ای، با موضوع خودسازی برای اولین بار نوشته شده است. این ویژگی سبب می‌شود که بتوانید خود را در نقش شخصیت علی قرار دهید و با این کار در متن داستان قرار بگیرد و براساس سوال و جواب‌های مهمی که انجام شده است، با کتاب پیش بروید.

- در این کتاب، اهتمام فراوانی به مسئله ترک گناه به هر نوعی که باشد چه کبیره و چه صغیره؛ چه گناه تکلیفی و چه گناه اخلاقی شده است. در جای جای این کتاب ترک گناه شرط اصلی رشد و بالندگی در معنویات معرفی شده است، تا سالک هم و غم خود را بر روی این مسئله بگذارد. متاسفانه دیده شده است افرادی که می‌خواهند خودسازی را شروع کنند، به این مسئله اهمیت کافی نمی‌دهند؛ در حالی که اهمیت دادن به این مسئله، برکات را سرازیر می‌کند.

- علم به ریزه کاری‌های خودسازی، یکی از ارکان خودسازی و بندگی است که بدون آن سالکی نمی‌تواند در بندگی موفق شود. در این کتاب ریزه‌کاری‌های بسیاری از سلوک و بندگی مورد بحث قرار گرفته است. مثلا در بحث صدق در محاسبه، به دو نکته اساسی که در محاسبه باید رعایت کرد اشاره شده که ندانستن آن دو نکته، کار را برای سالک سخت می‌کند.

در بخشی از کتاب «سلوک آسمانی ۱ (داستان بندگی)» می‌خوانیم:

آقا مهدی بحث‌ها را به علت تسلطی که روی مباحث اخلاقی و آیات و روایات داشت، بدون داشتن کتاب و یا جزوه‌ای توضیح می‌داد. اما این جلسه، برگه‌ای بیرون آورد تا مبحث جدید را از روی آن برگه بخواند. وقتی برگه را دیدم گفتم: آقا مهدی چه عجب! این بار از روی برگه می‌خواهید بخونید؟ گفت:، چون قبلا این بحث رو واسه نه بیشتر خودم یادداشت کرده بودم، خواستم همه نکات مهم و مثالاش رو براتون به طور دقیق بخونم.

شروع به خواندن کرد: خدای متعال واسه ما انسانا هادیانی قرار داده و فرموده که به حرف این بزرگواران گوش بدیم تا به رستگاری برسیم. تا حالا به وسایل برقی دقت کردی؟ هر کدومشون یه دفترچه راهنما دارن. چرا هر وسیله‌ای به دفترچه راهنما داره؟ چون سازنده هر وسیله‌ای، آشناتر از هر کسی به اون وسیله هست. چون می‌دونه که راه درست استفاده کردن از اون وسیله چیه. می‌دونه که چطور باید از اون وسیله استفاده کرد؛ تا مدت بیشتری ازش استفاده کنیم و زود نسوزه.

خالق حکیم ما هم دقیقا آشنا به اسرار وجودی ماست و راه هدایت و چاه ضلالت مخلوقاتش رو می‌دونه و واسمون مشخص کرده و از طریق راهنمایانی، این مطالب رو به ما رسونده، یکی از این راهنمایان، در کنار قرآن، اهل بیت هستن؛ که همه اسرار وجودی انسان رو میدونن. این بزرگواران همه مشکلات اخلاقی ما رو می‌دونن و راه خروج رو هم به ما فرمودن.

پس کسی موفق می‌شه و به فلاح می‌رسه که توی همه آمورش، خودش رو به این افراد ارجاع بده و هر چی رو که امر کردن، بدون ذره‌ای تردید انجام بده و هر چی رو که نهی کردن، انجام نده. به بیانی دیگه، سالک باید راه رستگاری رو از دفترچه راهنمای اهل بیت و قرآن اخذ کنه.

گفتنی است کتاب «سلوک آسمانی» نوشته رضا مهدوی توسط انتشارات سنا گستر راهی بازار نشر شده است.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: معرفی کتاب ادبیات دینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۱۸۵۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درباره پل استر، نویسنده شهیر آمریکایی/ تراژدی پست مدرن

به گزارش قدس آنلاین، پل استر یکی از نویسندگان محبوب جهان بود و آثار او به بیش از ۴۰ زبان ترجمه شد. نویسنده‌ای که بسیاری او را با شاهکارش «سه‌گانه نیویورک» (شهر شیشه‌ای، ارواح و اتاق دربسته) می‌شناسند و من با رمان‌های دلچسب «تیمبوکتو»، «سانست پارک» و «موسیقی شانس». 
پل استر مثل بسیاری از نویسندگان آمریکایی علاقه‌مندان زیادی در ایران دارد، به طوری‌که ناشرانی مانند نشر افق و چشمه، کتاب‌های او را با رعایت قانون کپی‌رایت و فاصله کمی از انتشار جهانی، در ایران ترجمه می‌کردند و به چاپ می‌رساندند. 
او نخستین کتابش را در سن ۳۵سالگی و در سال ۱۹۸۲ نوشت؛ یک زندگی‌نامه اما با روایت داستانی به نام «اختراع انزوا». دو سال بعد، سه‌گانه نیویورک را نوشت که سبب شد نام پل استر در محافل ادبی انگلیسی‌زبان مطرح شود. پس از انتشار این سه‌گانه، منتقدان و کتابخوان‌ها آثارش را با جدیت بیشتری دنبال کردند. 
سه‌گانه نیویورک، مشهورترین اثر پل استر، از سه رمان به هم پیوسته تشکیل شده است: شهر شیشه‌ای، ارواح و اتاق دربسته؛ داستان‌هایی به‌یاد ماندنی و اسرارآمیز که به شکلی نفسگیر، خواننده را درگیر اتفاقات خود می‌کنند. سه رمان کوتاه معمایی، فلسفی و کارآگاهی که شخصیت هر داستان در شهر نیویورک دچار ماجراهای عجیب و غریبی می‌شوند؛ اتفاق‌هایی که سرانجام آن جنون، سرگشتگی و بحران هویت است. این کتاب‌ها جسورانه نوشته شده و سرشار از پیچیدگی‌های انسانی و عاطفی هستند. 

جهان خاص «پل استر»
در ابتدا برچسب ژانر کارآگاهی را بر آثار استر گذاشتند اما با انتشار آثار دیگرش مشخص شد او نویسنده‌ای است که جهانی مخصوص به خود دارد؛ جهانی که مهم‌ترین مؤلفه‌های آن پرداختن به بحران هویت، فقر، مفهوم انزوا، شکستن فضا و زمان و تأکید او بر پدیده شانس است. 
قهرمان‌های کتاب‌های استر اغلب خود را گرفتار داستان سرنوشت یا نقشه‌های دیگری می‌یابند؛ چیزی فراتر از توان و تصورشان، چیزی که آن‌ها را به این پرسش می‌رساند که 
«من کیستم؟» (این ویژگی در اثر «موسیقی شانس» بسیار مشهود است) او در همه این سال‌ها در آثارش قهرمانی خلق کرده که هر کدامشان می‌تواند آینه‌ای مقابل مخاطب بگذارد و مخاطب با خواندن داستان شخصیت‌ها به کشف خود دست پیدا کند. 
اما یکی ازآثار دلچسب پل استر، رمان «تیمبوکتو»ی او است. یک داستان تمثیلی مدرن که می‌خواهد با بیان ساده، از معانی ژرف صحبت کند. 
قهرمان داستان «تیمبوکتو» سگی به نام آقای بونز است که همراه و همدم همیشگی مردی بی‌خانمان از بروکلین به نام ویلی جی.کریسمس می‌شود. ویلی از نظر جسمانی وضعیت خوبی ندارد و همزمان با وخیم‌تر شدن حالش، به همراه آقای بونز به سوی بالتیمور راه می‌افتد. داستان سفر آن‌ها توسط آقای بونز روایت می‌شود. پل استر با قرار دادن سگ به عنوان یک شخصیت داستانی، موفق شده یکی از غنی‌ترین و هیجان‌انگیزترین داستان‌ها در ادبیات آمریکا را خلق کند. این کتاب از نگاه حیوانات، دنیای انسان‌ها را مورد تحلیل و بررسی قرار می‌دهد. 

نوشتن از جزئی‌ترین خاطرات
پل استر که در سال ۲۰۱۷ نامزد جایزه معتبر بوکر شد جزو نویسندگانی بود که ید طولانی در نوشتن آثار زندگی‌نامه‌ای داشت. او در آثاری مانند «اختراع انزوا»، «بخور و نمیر» و «خاطرات زمستان» با دقت و ریزبینی به بررسی جزئی‌ترین خاطرات خودش دست زده است؛ از سرمای کف اتاق در ۶سالگی گرفته تا تجربه گرسنگی و فقر تا علاقه دیوانه‌وارش به بیسبال و موسیقی. 
آقای نویسنده علاوه بر ورزش و موسیقی با دنیای سینما هم بیگانه نبود. 
او خالق بیش از ۳۰اثر بود که از این میان چندین عنوان به فیلم تبدیل شده‌اند که «موسیقی شانس» از آن جمله است.
استر خودش فیلم‌نامه‌هایی نوشت که با فیلم‌نامه «دود» (۱۹۹۵) با بازی هاروی کایتل، ویلیام هرت و جیانکارلو اسپوزیتو آغاز شد. سپس همراه وانگ به‌طور مشترک دنباله‌ای به نام «آبی در چهره» را کارگردانی کرد. 
سال ۱۹۹۸، آستر همراه کایتل، سوروینو و ریچارد ادسون فیلم‌نامه «لولو روی پل» را نوشت و کارگردانی کرد. او سال ۲۰۰۷ در فیلم «زندگی درونی مارتین فراست» با بازی دیوید تیولیس، ایرنه جاکوب و مایکل ایمپریولی بار دیگر همین وظیفه را انجام داد. 
استر در مورد ورودش به دنیای فیلم‌سازی گفته بود: «من بیشتر یک نویسنده‌ام. نویسندگی کار من است. فیلم‌سازی برای من یک راه دیگر برای قصه‌گویی است». 
پس از کتاب «مردم حمام خون» آخرین کتاب پل آستر که با عنوان «باوم‌گارتنر» منتشر ‌شده، به پروفسوری می‌پردازد که با خاطره تلخ مرگ همسرش مبارزه می‌کند. استر در زمان نوشتن این رمان با بیماری‌اش دست و پنجه نرم می‌کرد و هنگام نوشتن رمان در مصاحبه‌هایش تأکید کرده بود این رمان شاید آخرین اثرش باشد. او گفته بود: «احساس می‌کنم وضعیت سلامتی‌ام آن‌قدر مخاطره‌آمیز است که بگویم شاید این آخرین چیزی باشد که می‌نویسم و اگر این پایان باشد پس با این مهربانی انسانی که به عنوان نویسنده در محافل صمیمی دوستانم احاطه‌ام کرده، باید بگویم ارزشش را داشت».

خدیجه زمانیان یزدی

دیگر خبرها

  • رونمایی از کتاب هزار و چهارصد و خیلی زود در شیراز
  • داستانک‌هایی برای فلسفه‌ورزی کودکانه
  • درباره پل استر، نویسنده شهیر آمریکایی/ تراژدی پست مدرن
  • آشنایی جامه هدف بهزیستی با معیارهای انقلاب با جهاد تبیین
  • کتاب صوتی «داستان‌های پارسی» در یونان منتشر شد
  • چاپ مجموعه‌داستانی درباره شهدای شاه چراغ و اغتشاشات ۱۴۰۱
  • پل آستر درگذشت
  • زنان عالِم جایگاه ویژه‌ای در خودسازی و جامعه‌پردازی دارند
  • اختتامیه دومین جشنواره ملی «دوست من کتاب» در همدان
  • اهتمام به مسائل سیاسی جامعه و بندگی از ویژگی‌های استاد مطهری بود