Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تقریب»
2024-05-02@19:31:51 GMT

کتاب "اخلاق و عرفان"

تاریخ انتشار: ۲۴ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۶۷۷۳۹۷

کتاب 'اخلاق و عرفان'

به گزارش خبرگزاری تقریب (تنا)،کتاب «اخلاق و عرفان» نوشته حجت‌ الاسلام والمسلمین دکتر حمید پارسانیا، استاد دانشگاه ­های تهران و باقرالعلوم(ع)، مدرس فلسفه اسلامی در حوزه علمیه قم و عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی از سوی  انتشارات کتاب فردا  منتشر شد.

نویسنده در کتاب «اخلاق و عرفان» مفاهیم و اصول موضوعه و صورت‌ بندی و شاکله دو دانش نظری اخلاق و عرفان عملی را معرفی می‌کند و نشان می‌دهد که چگونه این دو حوزه نظری با وجود مغایرت ‌ها زمینه ‌های معرفتی مشترک و امکان همنشینی، گفتگو و آمیختگی با هم را دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



کتاب "اخلاق و عرفان" از یک مقدمه و چهارده فصل و ضمایم تشکیل شده است. نویسنده در مقدمه خواندنی و ارزشمند خود به موضوعاتی چون رابطه اخلاق و عرفان عملی و نظری، معرفت علمی و معرفت ترویجی اخلاقی و عرفانی، ابعاد فردی و اجتماعی اخلاق و عرفان، تعامل اخلاق و سلوک عملی با نظامات و نهادی اجتماعی، حوزه های نظری اخلاقی و تربیتی جهان اسلام و جهان مدرن، دوپارگی معاصر اخلاقی و اجتماعی جهان اسلام و علوم اخلاقی و تربیتی در ایران معاصر و منازل هزارگانه سلوک می پردازد. فصول چهارده گانه کتاب هم عبارتند از: 1. علم اخلاق و علوم دیگر؛ 2. مبانی تصدقی و مبادی تصوری علم اخلاق؛ 3. سعادت، فضیلت و عدالت؛ 4. فضائل و زذایل؛ 5. عرفان و دانش های رقیب علم اخلاق؛ 6. مفاهیم و مبادی تصوری عرفان؛ 7. مصادیق، مراتب و اقسام تعینات هستی؛ 8. نفس رحمانی و انسان کامل؛ 9. مراتب ولایت و قرب نوافل و فرائض؛ 10. اسفار چهارگانه و نبوت و شریعت؛ 11. راههای سلوک و مقامات عارفانغ 12. منازل و مقامات اخلاقی؛ 13. از اصول تا نهایات سلوک و 14. نسبت اخلاق و عرفان. در بخش ضمائم کتاب، گزیده هایی از شرح شمس الدین محمد تبادکانی بر منازل السائرین خواجه عبدالله انصاری ـ تسنیم المقربین  فی شرح منازل السائرین ـ افزوده شده است؛ تبادکانی هر یک از منازل صدگانه را به حسب اقسام ده گانه سلوک، در ده مرتبه و مقام تعریف کرده است؛ بنابراین، رقم منازل را به هزار منزل رسانده است.

طرح اولیه کتاب "اخلاق و عرفان" در قالب یک متن درسی برای آموزش مجازی جامعه المصطفی(ص) العالمیه در چهارده درس بوده و چون درس محور و آموزشی نگاشته شده است، برای دروس اخلاق اسلامی مرکز آموزشی دانشگاهی و حوزوی نیز می توان از آن استفاده کرد. نگارنده با تجربه تدریس طولانی دروس اخلاق و معارف اسلامی در دانشگاههای مختلف و سابقه تدریس سنتی و مدرن در حوزه های علمیه و مراکز آموزشی و ارتباط فعال با دانشجویان و طلاب، دست به نگارش چنین کتاب آموزشی زد که برای همه اساتید حوزه و دانشگاه، به ویژه اساتید گروه اخلاق اسلامی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، دانش پژوهان رشته های مدرسی اخلاق اسلامی، علوم تربیتی، روانشناسی، عرفان اسلامی و... قابل استفاده است.
 

منبع: تقریب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۷۷۳۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معلم محور تمدن ساز جامعه اسلامی است

حجت السلام راشد رئیسی در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: معلم با تعلیم و نشرِ علم، انسان‌ها را به سوی کمال و پیشرفت سوق می‌دهد و مربی انسان‌سازی در جامعه است‌.

وی با اشاره به حدیث پیامبر بزرگ اسلامی (ص) که فرمودند:«انَّما بُعِثتُ لِاُتمِمَّ مکارم الأخلاق»، افزود: اخلاق از مسائل مهم دین اسلام است و تکمیل و تعلیم مکارم اخلاقی هدف اصلی معلمان در نظام تعلیم و تربیت است.

نماینده ولی‌فقیه در ناحیه مقاومت بسیج عشایری کوهرنگ ادامه داد: معلمان با صبر و حوصله رسالت تعلیم و تربیت خود را برای شکوفایی و پویایی علم و فرهنگ و اخلاق جوامع بشری اجرا می‌کنند.

رئیسی عنوان کرد: تربیت و احیای اخلاق وظیفه سنگینی است که بر دوش فرهنگیان و معلمان نهاده شده است، همچنین کلید سعادت و شقاوت یک ملت دست فرهنگ است.

وی با اشاره به اینکه آموزش و پرورش آینه ی تمام نمای آینده کشور است و شادابی و نشاط جامعه در حول محور معلمان با انگیزه می چرخد بیان داشت: در راس این هرم معلم قرار دارد چون تمدن ساز است.

رئیسی با بیان اینکه جایگاه معلمان به ویژه معلمان ابتدایی در نقش پذیری و الگو برداری دانش آموزان بی بدیل و تاثیر گذار است گفت: تبیین جایگاه معلمان از نگاه حاکمیت می‌بایست توسعه محور باشد.

وی با اذعان بر اینکه هویت بخشی به آموزش و پرورش توسط معلمان خوب صورت می‌پذیرد و امروز معلمان خلاق و مبتکر می‌توانند در جایگاه آموزش و پرورش تاثیر گذار باشند گفت: آموزش و پرورش یک دستگاه حاکمیتی است و همگان باید در این راستا حرکت کنند.

رئیسی خاطر نشان کرد: تمامی برنامه آموزش و پرورش در اجرای سند تحول بنیادین و ساحت‌های شش گانه آن و گام دوم انقلاب که توسط مقام معظم رهبری باید تبیین گردد.

کد خبر 6093946

دیگر خبرها

  • «دیکتاتوری با اخلاق سگی» به نمایشگاه کتاب می‌آید
  • درخشش گنجی از لاهور
  • ترویج آموزه‌های اخلاقی در اولویت فرهنگیان باشد
  • حرمت‌گزاری به مقام والای استاد، باید بیش و پیش از هر آیینی مدنظر باشد
  • معلم محور تمدن ساز جامعه اسلامی است
  • صابری فومنی طنز را با رعایت مرزهای اخلاقی وارد جریان رسانه‌ای کرد
  • چاپ سوم «سیطره» در نمایشگاه کتاب عرضه می‌شود
  • آزمون‌ پذیرش مؤسسه آموزش عالی اخلاق اسلامی در خردادماه
  • ارتقا دانشی و عملیاتی در حوزه اخلاق نیاز جامعه امروز است
  • غزه امروز دایره المعارف پرآوازه بی‌اخلاقی‌های غرب است