Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خوزستان، آیت‌الله‌العظمی سید‌علی موسوی بهبهانی از فقهای برجسته جهان تشیع است که در سال ۱۳۰۲ یا ۱۳۰۳ هـ. ق. در شهر بهبهان متولد شد. وی دروس مقدماتی خود را در بهبهان، تا ۱۸ سالگی نزد آقا میرزا محمدحسن بهبهانی، آقا شیخ عبدالرسول بهبهانی، آیت الله آقاسیدمحمد ناظم‌الشریعه بهبهانی و علمای دیگر بهبهان فراگرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در سال ۱۳۶۲ هـ . ق. برای چهارمین بار به قصد زیارت ائمه(ع) به عتبات عالیات مشرف می‌شود و بنا به درخواست آیت‌الله‌العظمی حسین طباطبایی قمی ـ که مرجع تقلید و رئیس حوزه علمیه کربلا بود ـ در کربلا اقامت گزید. او ۲ سال در حوزه علمیه کربلا، به تدریس خارج فقه و اصول پرداخت و بعد از آن، به نجف رفت. در همان آغاز ورود او به نجف، جمعی از فضلا و دانشمندان از وی درخواست نمودند تا تدریس را آغاز نماید، او نیز به تدریس خارج فقه پرداخت.

از آثار ایشان می‌توان به «مصباح الهدایة فی اثبات الولایة»، «القواعد الکلیه فیما یبتنی علیه کثیر من معضلات مسائل الفقه و الاصول»، «الاشتقاق» یا «کشف الاستار عن وجه الاسرار المودعه فی الروایه الشریفه»، «اساس النحو»، «حاشیه عروة الوثقی»، «بیست پرسش و پاسخ آن»(مشتمل بر مسائل مختلف اعتقادی)، «التوحید الفائق فی معرفه الخالق» (درباره کلام و حکمت الهی) و «مقالات حول مباحث الالفاظ»  اشاره کرد.

آنچه که از شیوه‌های عزاداری آیت‌الله بهبهانی باقی مانده است از زبان نوه ایشان سید نورالدین مجتهد زاده تولیت مدارس علمیه مرحوم حضرت آیت‌الله العظمی بهبهانی و نوه ایشان در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا خوزستان بیان می‌شود.

تولیت مدارس علمیه مرحوم حضرت آیت‌الله العظمی بهبهانی گفت: اگر محرم در تابستان بود مردم مراسم عزاداری را در حیاط خانه آیت‌الله بهبهانی می‌گرفتند، آقا بر روی یک حصیر می‌نشست، عمامه‌اش را به نشانه عزا درمی‌آورد و دور گردنش می‌انداخت، مردم در آنجا عزاداری می‌کردند، آقای رئوفی و حاج محسنی نوحه می‌خواندند و به شیوه سه سنگ سینه می‌زدند.

آقا در وسط عزاداری به یاد ظهر عاشورا اذان می‌گفت.

روز عاشورا هم از صبح آیت‌الله بهبهانی در یکی از باغ‌های پشت خانه‌اش صبحانه آماده می‌کرد و به عزاداران می‌داد، نماز ظهر عاشورا اقامه می‌کرد و زیارت عاشورا می‌خواند. از همانجا بود که آقا سنت عزاداری در صبح ماه محرم را پایه‌گذاری کرد.

اگر هم که محرم در زمستان بود، آب‌گوشت گرم برای سینه‌زنان مهیا می‌کرد چون اعتقاد داشت اینها در سرما اذیت می‌شوند.

سنت پخت نذری در ماه محرم را اجرا و میان مردم پخش می‌کرد و اگر غذا تمام می‌شد و دیگر برای مردم چیزی باقی نمی‌ماند یک پارچه را می‌سوزاند تا بوی سوختگی آن باعث نشود مردم عطر غذای نذری بفهمند و دلشان بخواهد.

از برکات عزاداری مخلصانه آقا در ماه محرم تالیف کتاب «مصباح الهدایة فی اثبات الولایة» در همان مدت دو ماه سکونت ایشان در کربلا بود.

ف کتاب «مصباح الهدایة فی اثبات الولایة» در همان مدت دو ماه سکونت ایشان در کربلا بود.

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۶۳۲۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجلیل از دکتر سنگری ، پژوهشگر عاشورایی در دزفول

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، مسئول ستاد نکوداشت علما و مفاخر شهرستان دزفول گفت: در راستای تجلیل از مفاخر و بزرگان این شهرستان و معرفی آنها به نسل جوان، آئین نکوداشت ادیب دزفول برگزار می‌شود.

حجت الاسلام زارع افزود: در این مراسم از پژوهشگر و سنگربان ادبیات عاشورایی دکتر محمد رضا سنگری با حضور وزیر آموزش و پرورش و دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تجلیل می‌شود.

وی ادامه داد: این مراسم امشب ساعت ۲۰:۳۰ دقیقه در حسینیه عاشقان ثار الله شهرستان دزفول برگزار می‌شود.

دکتر محمد رضا سنگری  از پژوهشگران فعال در موضوع فرهنگ و مکتب عاشورا هستند و دارای دکتری زبان و ادبیات فارسی از دانشگاه تهران بوده و مولف آثاری نظیر سوگ سرخ، سرچشمه امید، در قلمرو راز، نافله باغ، ادبیات معاصر، جاده سجاده و روزنه‌ای به دنیای نوجوانی است.

وی همچنین در تألیف ۳۰ جلد کتاب درسی ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان و کتاب‌های راهنمای معلم مشارکت داشته است.

 

دیگر خبرها

  • آیت‌الله مصباح نقش مهمی در تحول علوم انسانی داشتند
  • طرح ولایت آیت الله مصباح یزدی اثرات عمیقی در جوانان داشت
  • وضعیت تلخ اقتصاد ایران در خاطره‌گویی فوتبالیست سابق در تلویزیون | فیلم
  • تجلیل از دکتر سنگری ، پژوهشگر عاشورایی در دزفول
  • ۲ کتاب مناسب مداحان و منبری‌ها در راه نمایشگاه
  • عکسی از سید حسن خمینی در حال عیادت از یک مرجع تقلید
  • روایتی اجمالی از زندگینامه، تحصیلات و خدمات حضرت آیت‌الله رئوفی
  •  معرفی کتاب های بازار مالی
  • حرکت دسته عزاداری در روز شهادت امام جعفر صادق (ع) در تهران برگزار می شود
  • سفری به دنیای توپولوژی